Nykøbing Mors er vild med julebelysning: Nu bliver lysene app-styrede

Kilde: Epicent
Profilbillede
Simon Lunau
Annoncørbetalt

Farvestrålende huskvarterer og salgstal fra landets byggemarkeder bekræfter: fire år i træk er danskerne gået amok i julebelysning til huse og juletræer – og Nykøbing Mors er ingen undtagelse. Nu præsenterer XL-BYG Tømmergarden app-styrede lyskæder fra Las Vegas. 

Når vinterens mørke tæppe lægger sig over Nykøbing Mors, betyder det ikke, at områdets huskvarterer står hen i mørket. Nykøbing Mors og omegn har nemlig kastet sig over lyskæder og blinkende LED-dyr og -figurer for at skabe hygge og sprede julestemning.

Og den passion er Nykøbing Mors og omegn langt fra alene om. Ud af alle varegrupper er julebelysning en af de kategorier, der vokser mest år efter år i XL-BYG kædens 104 butikker. For fire år siden lå salget på indeks 150. Efterfølgende har det hvert år ligget på indeks 120.

Hos XL-BYG Tømmergaarden Nykøbing Mors A/S kan Lissy Nielsen godt genkende til den iøjnefaldende udvikling. Til dagligt arbejder hun som sælger i byggemarkedet med ansvar for lamper, julebelysning og el.

– Efterspørgslen stiger hvert år, og det smitter af i gadebilledet, hvor der kommer flere og flere lys op på huse og i haver. Hvert år vil kunderne have længere lyskæder. Før i tiden havde en lyskæde omkring 100 lys, i dag har de 500-1000 lys. Og så er der de søde LED-dyr, som vi også oplever stor efterspørgsel på, fortæller Lissy Nielsen.

Nu kan alle blive lysdesignere

Årets største nyhed indenfor julebelysning hos XL-BYG Tømmergaarden er lyskæderne Twinkly, som kæden har hentet til Danmark efter et besøg i lyskædernes mekka, Las Vegas. I tråd med byggemarkedets mange andre Smart Home produkter, kan man nu også styre julelyset med mobilen via en app – og sågar med stemmen, hvis man fx har Google Home.

– De nye lyskæder, gør det muligt for alle selv at skabe et livligt lysdesign med farve og bevægelser. Produktet vil uden tvivl være et hit hos de af vores kunder, der elsker at lege og være kreative med årets juledekorationer. Når det er sagt, tror jeg, at det her er fremtiden, og at det er noget, som rigtig mange vil tage til sig, fortæller Lissy Nielsen


Har man musik koblet til sit Smart Home system, er det også muligt at få lyset til at blinke eller bølge i forskellige farver i takt med musikken.

Kædernes forventede levetid er cirka 30.000 timer svarende til mere end 40 julesæsoner. Efterspørgslen efter de nye smarte lyskæder er allerede stor, selv om de mange funktioner og den lange levetid betyder, at kæderne er dyrere end de almindelige LED-lyskæder.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Flere artikler